LICEUL TEHNOLOGIC IERNUT

SOCIAL MEDIA

 

Tel. secretariat:  0265471420

Tel. și fax : 0265471411

Iernut, str. Mihai Eminescu,

nr. 9/A

cod poștal 545100

jud. Iernut, România

gs_iernut@yahoo.com

 

Site creat și administrat de prof. Vasile PRIHOI - Iernut 2019

08 noiembrie 2020

Ministrul Educației a dat ordinul! Activitățile din unitățile de învățământ se suspendă  pe o perioadă de 30 de zile! 

Ministrul Educației Monica Anisie a dat ordinul! 

S-a publicat în Monitorul Oficial.

 

Este vorba de posibilitatea de suspendare a școlii fizice până la data de 31 decembrie 2020.

 

Ordinul ministrului Educației a fost aprobată prin Ordonanța de Urgență numărul 192. Documentul a fost publicat în Monitorul Oficial.

 

În preambulul actului normativ Guvernul motivează urgența prin faptul că neluarea deciziei “poate genera disfuncționalități majore cu efecte negative asupra bunei desfășurări a activităților din sistemul național de învățământ, dar și asupra elevilor”.

OUG 192 modifică Legea 55/2020, iar articolul 38 are un nou alineat care prevede:

 

„În perioada noiembrie 2020-31 decembrie 2020, prin excepție de la prevederile alin. (1), prin ordin al ministrului educației și cercetării, în baza hotărârii Comitetului Național pentru Situații de Urgență și analizei situației epidemiologice la nivel național, se pot dispune suspendarea activităților care impun prezența fizică a antepreșcolarilor, preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ și continuarea activităților didactice în sistem on-line”.

 

Anterior, atât ministrul Educației, cât și premierul Ludovic Orban și Raed Arafat au precizat că suspendarea cursurilor va avea loc pentru 30 de zile. Cu toate acestea, Ordonanța de urgență prevede posibilitatea suspendării până la finalul anului calendaristic a cursurilor.

 

De altfel, Monica Anisie a mai făcut un anunț în urmă cu câteva zile. Ea a susținut că tezele din acest an școlar nu vor mai fi susținute. Ministrul Educației a explicat faptul că această măsură a fost luată din cauza pandemiei de coronavirus.

 

 

Citește ORDINUL Ministrului AICI !

 

ORDONANȚĂ DE URGENȚĂ nr. 192 din 5 noiembrie 2020

 

 

 

Noutăți